18 Ağustos 2016 Perşembe

Ev Yapımı Yoğurt (fırında mayalama yöntemi ile)



Malzemeler
1 lt günlük süt 
2 yemek kaşığı yoğurt (Kendi yoğurdumu kullanıyorum artık ama ilk başta market yoğurdu kullanmıştım)

Yapılışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Taşmasın diye başından hiç ayrılmayın. Bu arada da kepçeyle arada bir alıp yine tencereye dökün. Başka bir deyişle, sütü havalandırın. Iki kez kabarınca altını kapatın. 
Sütü tencerede biraz soğumaya bırakın. El değe bilmeli !Daha soğukken mayalar sanız yoğurt daha tatlı olur. 

Mayalama 

Bir kapta maya olarak kullanacağınız yoğurdu hafif çırpın. İçine sütten biraz alıp ısısını sütle benzeştirin. Sonra mayayı sütün içine dökün ve karıştırın. Sonra da kaba paylaştırın. Fırına girebilen olmalı .Fazlaca sallamamaya dikkat ederek kapları fırına koyun. Fırını ise 50 dereceye ayarlayın. Burada 2,5 saat bekletin. Ardından da kapları buzdolabına kaldırın. 

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder